Vrije Tijd > Budascoop

                                                   

budascoop @ kortrijk

Budascoop is een bioscoopcomplex in de Belgische stad Kortrijk. Het ligt in de wijk Buda, in het hart van de stad. Het complex heropende na een grondige verbouwing de deuren op zaterdag 2 september 2006. De Budascoop bevindt zich in de gebouwen van de vroegere Pentascoop die onderdeel was van de Kinepolis-groep.
 

Geschiedenis
De Pentascoop was het eerste cinemacomplex met vijf zalen in Belgiƫ. Het complex werd destijds in 1975 opgericht door de groep Kinepolis. Door de aanwezigheid van de Pentascoop groeide de buurt uit tot een van de bekendste uitgangsbuurten in de binnenstad van Kortrijk. Nadat diezelfde bioscoopgroep in de jaren 1990 een nieuwe cinemacomplex bouwde op Hoog-Kortrijk nam het bezoekersaantal van de Pentascoop geleidelijk af. Uiteindelijk verkocht de Kinepolisgroep dit filmcomplex.

Als onderdeel van het Buda Kunstencentrum werd de voormalige Pentascoop begin jaren 2000 omgebouwd tot een cruciale schakel binnen de werking van dit Kunstencentrum. Zo werden twee filmzalen omgebouwd tot podiazalen zodat vanaf dan in het complex zowel film- als theatervoorstellingen konden gegeven worden. De filmprogrammatie focust zich nu op de betere films uit het alternatieve filmcircuit uit binnen- en buitenland.

De Budascoop bevindt zich in de Kapucijnenstraat, ook wel 't Mirakelstratje genoemd. De horeca kende sinds 2006 een heropleving met de heropening van de Budascoop. De straat is nu ook volledig verkeersvrij heraangelegd.

 


copyright : demorgen

Kunstencentrum BUDA
Kapucijnenstraat 10
8500 Kortrijk

T +32 (0)56 22 10 01

info(at)budakortrijk(dot)be
http://www.budakortrijk.be

Openingsuren:
Elke werkdag
van 10u tot 13u en van 14u tot 18u


Grotere kaart weergeven